Manuele therapie in Groningen

Heeft u last van een slecht werkende nek, schouder of elleboog? Of heeft u pijn bij het bewegen van bijvoorbeeld uw schouder of nek? Dan kan manuele therapie een uitkomst voor u zijn.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een onderdeel van fysiotherapie waarvoor een manueel therapeut een aanvullende opleiding voor manuele therapie gevolgd moet hebben. De effecten van de behandelmethode zijn vaak direct te merken. Uw gewrichten functioneren beter en bewegen gaat weer een stuk eenvoudiger.

Manuele therapieManuele therapie wordt succesvol ingezet voor onder andere de volgende klachten:

  • nek- en schouderklachten
  • hoofd- en nekpijn
  • hoge rugklachten
  • elleboogklachten
  • pols- of handklachten

Heeft u last van deze of vergelijkende klachten? Overweeg dan onze manuele therapie in Groningen. Bij manuele therapie worden de wervelkolom en overige gewrichten handmatig gemobiliseerd en gemanipuleerd. De behandeling bestaat ook uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

In onze praktijk zijn wij zeer terughoudend met manipulaties – beter bekend als “kraken”- aan de halswervelkolom vanwege de risico’s en de beperkte effecten. Het mobiliseren wordt wel toegepast en is veelal gericht op de spieren en minder direct op de gewrichten. We gaan er daarbij vanuit dat bewegingsbeperking van de gewrichten worden veroorzaakt door spierverkorting en stijfheid. Deze zijn met myofasciale technieken goed of zelfs beter te behandelen.

Afspraak maken voor manuele therapie in Groningen

Bent u geïnteresseerd in manuele therapie in Groningen? Neem dan direct contact met ons op, zodat we u kunnen voorlichten over deze behandelmethode. Wij beantwoorden uw vragen en zorgen dat alles duidelijk is. Bent u overtuigd? Maak dan direct een afspraak voor manuele therapie in Groningen bij onze praktijk.