23 APR 2020

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft samen met Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF) en Paramedisch Platform Nederland (PPN) vandaag overlegd met VWS over het geactualiseerde stappenplan en adviezen voor veilig en verantwoorde opschaling van de paramedische zorgverlening. Dat was volgens de voorzitter van het KNGF Guido van Woerkom een zeer positief en constructief gesprek. Alle seinen staan op groen.

Het RIVM

Het RIVM heeft echter om iets meer tijd gevraagd. Het RIVM gaat ook over de prioriteit in de verstrekking van de persoonlijke beschermingsmiddelen. Het is dus van groot belang dat zij achter de KNGF adviezen staan en inzien dat er ook in de fysiotherapeutische zorg patiënten zijn die niet op afstand geholpen kunnen worden.

Op zijn vroegst ontvangen we vrijdag 24 april de benodigde adviezen. Aan de hand daarvan kunnen we ons dan voorbereiden op een verdere en verantwoorde openstelling van je praktijk. U begrijpt dat wij al voor uitlopend op de beslissing van RIVM en kabinet gestart zijn met het aanpassen van de praktijk. U kunt hierover lezen in fysiotherapie in coronatijd .