dr. C. Bron

Carel Bron studeerde af aan de Academie voor Fysiotherapie in Groningen in 1979. Deed aanvullend de opleiding Manuele therapie Eindhoven (Stichting Opleiding Manuele Therapie) (1988). Hij werkte van 1979 tot 1991 in het Academisch Ziekenhuis Groningen op de polikliniek fysiotherapie van de afdeling revalidatie en op de afdeling Chirurgie. Carel is sinds 1991 werkzaam in de praktijk voor nek-, schouder- en armklachten en heeft speciale interesse in het subacromiale impingement syndroom. Hij behaalde de “National qualification in trigger point needling” (Dublin 2006) en is gecertificeerd door de Myopain Seminars, Bethesda,MD, USA. In 2008 heeft hij in Limerick (Ierland) een 2-daagse workshop van dr. Jay Shah (National Institue for Health, Bethesda, MD. VS en tevens docent aan de medical school van Harvard university, Boston, MA, VS) gevolgd.Hij was ruim 17 jaar cursusleider (tot 2009) en docent bij het Nederlands Paramedisch Instituut voor de cursussen “Schouderklachten” en “Het myofasciaal pijn syndroom”. Daarnaast is hij mede-oprichter van de cursus “Het myofasciale pijn syndroom” van Myofasciale pijn seminars Groningen. Van 2007 tot 2010 verzorgde hij gastcolleges bij de professional master opleiding Rotterdam.Op 19 April 2011 is hij gepromoveerd aan de Radboud Universiteit, waar hij sinds 2002 als onderzoeker verbonden is aan de afdeling IQ healthcare van het UMC St. Radboud te Nijmegen (Promotor Prof. dr. R.A.B. Oostendorp). Hij doet onderzoek naar de rol van myofasciale trigger points bij veel voorkomende schouderklachten. Hij is mede-auteur van het artikel Myofascial Trigger Points:An evidence-based Review. JMMT 2007 waarvoor een OPTP award for excellence werd ontvangen.

Meerdere artikelen hebben het predicaat highly accessed ontvangen.

Carel is reviewer voor een aantal internationale wetenschappelijke tijdschriften, zoals The Journal of Musculoskeletal Pain, The Journal of Manual and Manipulative Therapy, Pain Practice en Clinical Rheumatology. Hij is bovendien lid van de redactieraad van de Journal of Musculoskeletal Pain (menber of the editorial board) en lid van de internationale adviesraad van (member of the international advisory board of) The Journal of Bodyworks and Movement Therapies. Daarnaast is hij lid van het organisatie comite van het International Myopain Congres dat 2010 in Toledo, Spanje werd gehouden.

Sinds februari 2015 is hij lid van de International Board of Directors van de International Myopain Society.

Hij is lid van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie KNGF, Nederlandse vereniging voor Manuele Therapie NVMT, het Academisch Netwerk Eerstelijns Fysiotherapie ANEF,  de international Myopain Society, de European Society for Shoulder and Elbow Rehabilitation EUSSER en de Dutch Pain Society.

Zie ook publicaties

 

dr. C. Bron