Zoals u wellicht in het nieuws heeft vernomen, wordt door het huidige kabinet opnieuw een poging gedaan om ‘de vrije artsenkeuze’ af te schaffen. Hiermee zou er meer macht worden toebedeeld aan de zorgverzekeraars. Daar zijn wij tegen omdat:

  • Werken met een contract niet aantoonbaar leidt tot betere zorg. Structurele verdieping van vakinhoudelijke kennis wel.
  • Dit een systeem is dat gericht is op het besparen van geld / het beperken van aantallen behandelingen en niet op het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Wij zien het liever andersom: de kwaliteit van de zorg verbeteren met als gevolg minder zorgconsumptie, waardoor lagere kosten het natuurlijk resultaat zijn.

We kiezen er bewust voor om contractvrij te blijven werken. Bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor de patiënt is geen taak voor een zorgverzekeraar, maar voor de professional in de zorg. De zorgprofessional beschikt over de vakinhoudelijke expertise om accuraat in te kunnen schatten wat er nodig is.

Helpt u ons mee om onze visie uit te kunnen blijven dragen? Onderteken dan de petitie hieronder in de link. Zo maken we als zorgverlener én patiënt duidelijk aan het kabinet, dat we graag zélf de regie houden over de inhoud van de zorg.

https://www.fysiotherapiewetenschap.com/form/?url=petitie-behoud-vrijeartsenkeuze

Vriendelijke groet en alvast onze hartelijke dank voor uw medewerking,

Team NSA